Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Måns Zelmerlöws "Barcelona sessions"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Måns Zelmerlöw vill vara mer personlig på sitt nya album.
Foto: Niklas Larsson/Bildbyrån

För att vara farbror är Måns Zelmerlöw bara barnet. 27 år.

Men han har levt så intensivt att den här mogna plattan faktiskt kommer rätt i tiden.

Jag är inte sarkastisk. Om man hunnit delta i och leda Melodifestivalen och köra några säsonger "Allsång på Skansen" – då är man gammal, oavsett ålder.

Nu vandrar Måns runt i Barcelona och funderar över livet. Det som gått, det som är kvar och vad man ska göra med det. Han läser möjligen några självhjälpsböcker också eller rent av psykologi. Han inspireras av Mikael Wiehes "Sånger från en inställd skilsmässa".

Och "Barcelona sesions" är ett album med ett ärligt uppsåt att göra en kommersiell platta som berör. Zelmerlöw vill berätta någonting personligt om den Måns hela svenska folket lärt känna. Kanske hade det varit tydligare om han sjungit på svenska och aspirerat på att bli nya Mauro.


Nu har i stället producerande Robert Habolin tagit framgångsrecept av andra artister rakt av. Coldplay-pianot plinkar på uppmärksamhet albumet igenom. "Run for your life" bygger på samma melodi som refrängen i Kleerups "Longing for lullabies" och "Something about this town" har helt ogenerat stulit baklängespianot ur Justin Timberlakes "Blue ocean floor" och inledningen till "Beautiful life" är en ren Rihanna-ripoff.


Storslagna bilåkarlåtar som "Waiting for the world" och 60-talshamonierna i "This one's for you" vill tillföra dynamik - men det behövs mer än så för att få Måns tredje album att bli någonting annat än en mysig reskamrat i Volvo V70:n.

FAKTA

ALBUM

Måns Zelmerlöw

"Barcelona sessions"

Genre: Pop

Vem: Måns kom femma i Idol 2005, trea i Melodifestivalen med Cara mia 2007. 2010 blev han programledare för Mellon och året efter tog han över Allsång på Skansen.

Vad: Måns tredje album har tagit form i Barcelona tillsammans med låtskrivarna Johan Röhr, Gavin Jones och Robert Habolin.

Släpps: 5/2.

Om du gillar Måns Zelmerlöw lyssna också på: Coldplay "X&Y", Justin Timberlake "The 20/20 experience", Keane "Best of Keane".

Låtlistan

"Run for your life"

"Something about this town"

"Broken parts"

"Children of the sun"

"Beaufiful life"

"Burning stars"

"Waiting for the world"

"Sleep on roses"

"Braver on the outside"

"This one's for you"

"Parallels"