Laleh: "Laleh"

Publicerad
Uppdaterad
(Warner)

POP

Eldsjälen Laleh ligger verkligen i riskzonen för att blir uppraggad i SSU:s medlemsregister. Här har vi en ung kvinnlig blatte-Cornelis som har all rätt i världen att kalla sig äkta. Hon skriver, producerar, sjunger på multikultisvenska och spelar alla instrumenten själv på ett otäckt föredömligt sätt.                  Hon spelar invandrarkusinen i Josef Fares filmer, slår sig fram som ung maskrostjej med gubbtjyvslinne, sjunger om bostadsbristen i Stockholm och integrationsproblemen, snackar flytande persiska, uppträder på fritidsgårdar och feministiska Bangfester och ger dessutom bort en del av skivintäkterna till välgörenhet. Laleh måste se upp så hon inte blir elevrådsordförande i Mona Sahlins våta dröm.                       Men trots att naturbarnet gärna får för många proggiga kladdkritor att brassa på sin yviga kreativitet med, är Laleh ändå oemotståndligt cool och mystisk i jämförelse med alla andra skitnödiga vita vispopbrudar med gitarr och trollfrisyr. Manisk mångsidighet har inget med begåvning att göra. Tvärtom. Men snälla tjejer som kan prata fint om känslor är ju numera en bristvara.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag