Jill Johnsons countrypräglade turné har ett problem - bandet.
Jill Johnsons countrypräglade turné har ett problem - bandet.

Jill Johnson - Halmstads teater, Halmstad

Publicerad
Uppdaterad
KONSERT
Jill Johnson,
Halmstads teater, Halmstad.

Det måste vara svårt

att inte gilla Jill Johnson trots att hon ibland tänjer väl långt på sitt artisteri. Som sprids ut över melodifestivaler, Colin Nutley, Ronan Keating och turnéer med alla från Tomas Ledin och Robert Wells till Björn Skifs och Putte Wickman. Det är så klart charmen, humorn, närvaron. Men mest är det ju rösten, så stolt och så sexig. Den klarar henne helskinnad genom det mesta. Så också den här intimt akustiska, renodlat countrypräglade turnén, med kram i dörren och levande ljus på scenen. Problemen finns på annat håll: hon hade förtjänat bättre stöd av kompet.

Hon är helt enkelt

mer övertygande amerikansk än sina kompisar i bandet. I USA hade delar av det här gänget obarmhärtigt lämnats i diket. Man hade önskat sig mer schwung, mer självsäkerhet, mer precision. Och varför dragspel, när det spelas så lamt och mickas upp så uselt?

Kanske är det premiärnerver?

När man i mars, efter tjugotalet spelningar, når Stockholm och Vara har bandet kanske gått från hyfsat till oslagbart. Jill är där redan, grabbar. "Cant get enough of you" blir en suverän countrylåt. Hade inte "Crazy in love" blivit det också?

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag