TUNGT. Skid Rows Sebastian Bach får inte spelningen på Sweden Rock att lyfta - förrän Dee Snider kommer. Foto: LUDVIG THUNMAN
TUNGT. Skid Rows Sebastian Bach får inte spelningen på Sweden Rock att lyfta - förrän Dee Snider kommer.  Foto: LUDVIG THUNMAN

Inte så vilt, Bach

Publicerad

Sebastian Bach

Sweden Rock, Norje.

Publik: 14 000.

Bäst: Gamla "Monkey business" och Bach själv.

Sämst: Ljudet första halvtimmen. Och bandet.

NORJE. Han nobbade en återförening med Skid Row härom­året då han inte vill åka runt och sjunga "Youth gone wild" fram till döddagar. Lite ironiskt då att Sebastian Bach solo stoppar in ett helt pärlband av låtar från sitt gamla band. Kanske tror han att publiken kräver det, kanske litar han inte fullt ut på sitt egna material. Vilket är synd, då fjolårets "Kicking and screaming" visar att den 44-årige sångaren håller bra på egen hand. I titelspåret och "Dirty power" får Bach till sitt patenterat pressade stämbandstryck. Han eldar massorna och häcklar till och med gamle polaren Axl Rose med glatt humör.

Tyvärr kan han inte helt på egen hand höja stämningen. Ett anonymt band gör att det mesta låter rätt trist och planlöst. Det är först i slutet det händer saker, när Bach plötsligt får draghjälp av självaste Dee Snider i en utdragen "Youth gone wild" som mynnar ut i "Små grodorna"(!).

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag