Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Inte så vilt, Bach

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
TUNGT. Skid Rows Sebastian Bach får inte spelningen på Sweden Rock att lyfta - förrän Dee Snider kommer.
Foto: LUDVIG THUNMAN

Sebastian Bach

Sweden Rock, Norje.

Publik:  14 000.

Bäst:  Gamla "Monkey business" och Bach själv.

Sämst:  Ljudet första halvtimmen. Och bandet.

NORJE. Han nobbade en återförening med Skid Row härom­året då han inte vill åka runt och sjunga "Youth gone wild" fram till döddagar. Lite ironiskt då att Sebastian Bach solo stoppar in ett helt pärlband av låtar från sitt gamla band. Kanske tror han att publiken kräver det, kanske litar han inte fullt ut på sitt egna material. Vilket är synd, då fjolårets "Kicking and screaming" visar att den 44-årige sångaren håller bra på egen hand. I titelspåret och "Dirty power" får Bach till sitt patenterat pressade stämbandstryck. Han eldar massorna och häcklar till och med gamle polaren Axl Rose med glatt humör.

Tyvärr kan han inte helt på egen hand höja stämningen. Ett anonymt band gör att det mesta låter rätt trist och planlöst. Det är först i slutet det händer saker, när Bach plötsligt får draghjälp av självaste Dee Snider i en utdragen "Youth gone wild" som mynnar ut i "Små grodorna"(!).