"En snygg dagsaktuell duett, med ett vemodigt stråk av Kent", skriver Anders Nunstedt om Joakim Berg och Lisa Nilssons nya låt. Foto: Maja Suslin / Scanpix"En snygg dagsaktuell duett, med ett vemodigt stråk av Kent", skriver Anders Nunstedt om Joakim Berg och Lisa Nilssons nya låt. Foto: Maja Suslin / Scanpix
"En snygg dagsaktuell duett, med ett vemodigt stråk av Kent", skriver Anders Nunstedt om Joakim Berg och Lisa Nilssons nya låt. Foto: Maja Suslin / Scanpix
Lisa Nilsson. Foto: Magnu FondLisa Nilsson. Foto: Magnu Fond
Lisa Nilsson. Foto: Magnu Fond
Joakim Berg, Foto: Henrik JanssonJoakim Berg, Foto: Henrik Jansson
Joakim Berg, Foto: Henrik Jansson
Lisa Nilsson. Foto: Ellinor CollinLisa Nilsson. Foto: Ellinor Collin
Lisa Nilsson. Foto: Ellinor Collin

"Innan vi faller" – Nilsson och Berg

Publicerad

Mauro Scoccos och Fridas "Så länge vi har varann", Tommy Nilssons och Tone Norums "Allt som jag känner", Susanne Alfvengrens och Mikael Rickfors "Som stormen river öppet hav" samt, kanske framför allt, Lars Winnerbäcks och Miss Lis "Om du lämnade mig nu".

Det är i den högen av, för all del klassiska, duetter som Lisa Nilssons och Jocke Bergs ballad bäst passar in. Där passar duon dessutom oväntat fint.

Det otippade samarbetet initierades av Micke Bindefeld, som låg bakom partajet när DN fyllde 150 år. "Jag tjatade på dem i månader", skriver festfixaren på sitt Instagramkonto. Enligt pressreleasen tackade de båda sångarna ja "för att fira och för att de värnar om det fria ordet".

Lisa Nilsson.Foto: Magnu Fond

Politiskt ställningstagande

Inte särskilt rock’n’roll kanske, men som representant för det fria ordet tackar man för stödet.

Det politiska ställningstagandet sträcker sig också in till texten, som bakom textrader som "Det nya Sverige är grymt och snålt och fult" tar upp det dystra tillståndet i vår stackars nation. Men det är också ett statement som inte ger upp tron på kärleken, som lever på hoppet ("livet är kort, för kort för att slösas bort").

Svensktoppen nästa

"Innan vi faller", skriven av Jocke Berg, är nog för dyster och omodernt arrangerad för att bli en late night-tryckare. Men det är en snygg dagsaktuell duett, med ett vemodigt stråk av Kent och två väldigt inspirerade sångare.

"Svensktoppen" nästa.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag