Håkan tar hjälp av Whitney Houston på andra singeln

Andra singeln från Håkan Hellströms nya skiva är här.
Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
På andra singeln tar Håkan Hellström hjälp av Whitney Houston, skriver Robert Börjesson.
Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Andra smakprovet från återkomsten.

Då tar Håkan Hellström hjälp av Whitney Houston. 

Håkan Hellström hittade sin inre Bob Dylan i "Vänta tills våren". I den andra låten från det kommande albumet (släpps 12/12) är det i stället Håkan Hellström som Whitney Houston.

I balladen ”Tro på livet” , som oanmäld släpps i dag, har han lånat refrängen från souldrottningens moderna klassiker "The greatest love of all" (George Benson gjorde originalet). 

Och nej, det är inte första gången Hellström lånar något (alltid med god smak). Men innan du hinner reflektera över hur ogenerat och problemfritt han gör den till sin egen ber han en symfoniorkester vackert förvandla den till Håkan Hellströms ”The long and winding road” (Ja, han lånar även ett parti från Beatles-klassikern). 

Texten? Om paraden av bibliska referenser nästan förstörde ”Vänta tills våren” är enkelheten i den uppmuntrande och livsbejakande "Tro på livet", speciellt slutet, en av sångens stora styrkor. 

Finalen är som gjort för den hjärtevärmande slutscenen i en romantisk julfilm. Det är som om han haft Frank Capras "Livet är underbart" på tv:n under tiden han skrivit "Tro på livet".  

När Håkan Hellström ger sig ut på turné igen kommer det här vara den stora, stora allsångsfinalen. Och som alltid när Hellström hämtar guldkorn från sina favoritlåtar så har man förlåtit och förträngt alla lån när låten väl går mål. 

LYSSNA PÅ "TRO PÅ LIVET" HÄR 

Håkan Hellström

Tro på livet

Genre: Rock

Getingar