"Kvar i min bil" är inget sensationellt vidunder, men en genomtrevlig bagatell, skriver Nunstedt. Foto: Ulf Ryd
"Kvar i min bil" är inget sensationellt vidunder, men en genomtrevlig bagatell, skriver Nunstedt. Foto: Ulf Ryd

Gessles nya – inget sensationellt vidunder

Publicerad

Första smakprovet från Per Gessles kommande monstersamling "The Per Gessle archives - a lifetime of songwriting" är här.

"Kvar i min bil" är inget sensationellt vidunder, men en genomtrevlig bagatell.

Låtskrivaren Per Gessle har haft både kreativa och kommersiella formtoppar på 80-, 90- och 00-talen. 10-talet har mest gått åt till uppmärksammade återföreningar (Roxette, Gyllene Tider). Men ändå - tre decennier i popens frontlinje. Det gör honom tämligen ensam i sitt slag.

Det gör det också rimligt att ha förhoppningar om att en genomgång av överblivet skrap kan innehålla åtskilliga guldkorn. Den kommande jätteboxen är hela elva volymer till sitt omfång. Den sägs rymma upp emot 200 låtar, de flesta outgivna.

På singelns A-sida ligger "Kvar i min bil". En låt som spelades in i april 2007 i samband med soloskivan "En händig man". Att den inte hamnade där känns fullt naturligt. Låten skramlar enligt välkammad 60-talsmodell och drivs framåt av ett trevligt partystomp som ligger närmare Gyllene Tiders sound.

B-sidan är också intressant. Det är en demo inspelad 2002, och eventuellt ämnad för Roxette, som gav ut en balladsamling den hösten. Förklaring lär komma så småningom då "The Per Gessle archives - a lifetime of songwriting" ska förses med kommentarer från upphovsmannen i Spotifyversionen. "Loud clothes" är en puttrande kärleksballad i all sin avklädda enkelhet. Melodin är stark, men produktionen är vek. Det märks att det är en demo. Det har dock sin charm, det med.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag