Foto: Anna-Karin Nilsson
 Foto: Anna-Karin Nilsson

Funk-Moses liknar inget annat

Publicerad
Uppdaterad
HULTSFRED. Funk-Moses delar på publikhavet och hoppar med sina svenska "säkerhetsvakter".
En konsert med Bootsy Collins liknar inte mycket annat.
Hultsfred dag två, allt känns lite bättre.
Regnet håller sig borta, fler är här även om det på långa vägar känns trångt. Men det känns lite mer festival. Dessutom står flera band för bra insatser (Johnossi, Red Sparowes, soulsensationen Charles Bradley).
Ändå känns det som allt börjar på allvar först när moder- skeppet dockar vid den blå scenen på kvällen.

Inte för att Bootsy Collins drar storpublik (det gör han verkligen inte), inte heller för att storbandet står för en fantastisk upp-levelse. Mer för att farfar funk får till den där härliga festivalkänslan av att allt kan hända.
Den som är ute efter en uppstyrd konsert har gått vilse. Scenen är överbefolkad, det är mer maskeradfeeling än fokusering. Det gör mindre när mannen som ser ut som en guldtupp direkt får till svänget och sedan håller det.
Okej för att pulsen flera gånger faller när Bootsy kliver av för klädbyten. Basisten tar igen det med en utdragen och väldigt hög "I'd rather be with you".

Och det är efter det som Bootsy vill dela på oss som Röda havet. Han vill nämligen komma ner och hälsa på sin svenska "security". Vi lyssnar och lyder, Bootsy kommer ner och hoppar mitt i publikkaoset.
Jag nuddar honom snabbt, en snart sextioårig funklegendar ler med hela ansiktet innan han hoppar vidare.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag