Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fenomenet nästan mer spännande än musiken

Marcus & Martinus i Globen. Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
"Marcus & Martinus står i brytpunkten mellan barn och vuxna. Därför blir fenomenet nästan mer spännande än musiken", skriver Malin Collin. Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Malin Collin på plats i Globen. Foto: PRIVAT

Marcus & Martinus står i brytpunkten mellan barn och vuxna.

Därför blir fenomenet nästan mer spännande än musiken.

Tvillingstjärnorna gör entré i glitterpyro, fullt blås och bränner av sin allra största hit ”Elektrisk” omedelbart. Varenda telefon filmar Marcus & Martinus som charmigt vinkar till hela publiken. De är genomgående urgulliga mot fansen.

Kärleken som strömmar kommer främst från unga tjejer, men den yngre generationen är mer progressiv än Backstreet boys-eran och stora mängder killar i 10-årsåldern trängs nu i exakt likadana frisyrer som sina idoler. I pannan står det antingen Mac eller Tinus, beroende på vilken tvilling man älskar mest. 

Det har gått nästan exakt ett år sedan de stod i Globen senast, men de känns äldre. Om några dagar fyller de tidigare små charmtrollsungarna 16 år. 

”Moments” släpptes i höstas och det trallpoppiga soundet består, men produktionen andas ett något (vågar man säga detta i oskuldens tid i Globen?) sexigare sound.

Man förstår att Marcus & Martinus har siktet inställt på något större. 

En Europaturné väntar. 

Marcus & Martinus drog ett fullsatt Globen. Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

Norskan är sedan länge övergiven (förutom i det gulliga norska medleyt) och deras musikaliska uttryck är internationellt – förutom koreografin som i bästa fall är medioker. 

De befinner sig i en brytpunkt. 

I Danmark blev det skandalskrivningar häromdagen när deras konsert sågades och Ektrabladet skrev: ”snart vaknar de upp med en prostituerad i sängen i stället för en finne i pannan”. 

Förhoppningsvis händer det inte alls. Men de lägger i blinkers mot samma avtagsväg som Justin Bieber gjorde för några år sedan. 

En dag vill de också bli vuxna.

Men i kväll kastar de in en kort cover av Biebers ”Sorry” med bravur. 

Deras fina sångröster och förmåga att sjunga stämmor märks i söta balladen ”Without you”. 

Det är inte en magisk kväll för en med råge vuxen kvinna som undertecknad. 

Men det är det för publiken. 

Marcus & Martinus skänker proffsig, varm och lycklig barn- och ungdomspop med en imponerande scenshow och en attityd som lär ta dem väldigt mycket längre än Norge. 

 

KONSERT

Det var ett år sedan Marcus & Martinus besökte Stockholm och Globen senast för två konserter. Sedan dess har de släppt ett nytt album, ”Moments”, och har nu inlett sin första stora Europaturné där de besöker 14 länder. Detta är den första av tre konserter i Sverige. 

 

Betyg:

 

Var: Ericsson GLobe

 

Publik: 12 818 (slutsålt)

 

Vem: Tvillingarna Marcus och Martinus Gunnarsen, 15, från lilla Trofors i Norge slog igenom i norska versionen av ”Lilla Melodifestivalen” 2012. De har släppt tre album och en dokumentärfilm om deras liv från bebisar till stjärnor. 

 

Vad: Det var ett år sedan Marcus & Martinus besökte Stockholm och Globen senast för två konserter. Sedan dess har de släppt ett nytt album, ”Moments”, och har nu inlett sin första stora Europaturné där de besöker 14 länder. Detta är den första av tre konserter i Sverige. 

 

 

LÅTLISTA

 

”Elektrisk”

”Next to me”

”Remind me”

”First kiss”

”One flight away”

”Please don’t go”/”Sorry” (cover Justin Bieber)

”Bae”

”Without you”

”Together”

”Heartbeat”

”Light it up”

”Norskt medley”

”Never”

”Get to know ya”

”Like it like it”

”Make you believe in love”

”Dance with you”

”Girls”

 

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!