Nine Inch Nails i "Something I can never have" får tårarna att rinna, skriver Expressens Martin Carlsson. Foto: Mikael Sjöberg
Nine Inch Nails i "Something I can never have" får tårarna att rinna, skriver Expressens Martin Carlsson.  Foto: Mikael Sjöberg

Fantastiskt men något förutsägbart

Publicerad
Uppdaterad
Nine Inch Nails - Annexet, Stockholm.
Sökaren, den som aldrig är tillfredsställd, det är han eller hon som Trent Reznor vänder sig till. Ingen artist har förr eller senare sammanfattat människans tvivel vackrare än i… och nej, jag menar inte ”Hurt” utan ”Something I can never have”.
 
Båda framförs i kväll men det är den senare som får tårarna att rinna längs kinderna. När den följs av en ensam Trent i ”The frail”, vilken leder in i ”The wretched”, är jag beredd att tillbedja samma högre makt som i Hultsfred 2005.
Men det känns som om han, Trent, bara går på 95 procent i Stockholm jämfört med de konserter som jag sett tidigare på denna långa Europaturné.
Andra hälften av setlistan (”Down in it” stryks av någon anledning) är stort publikfrieri och hur fantastiskt med än är blir det något förutsägbart.
Nine Inch Nails kan, bör och ska vara riktmärket som alla andra rockband ska sträva efter, men plötsligt har det ouppnåeliga blivit mänskligt. Jag älskar det men inte riktigt lika mycket som jag känner att jag ”borde”.
Martin Carlsson
Martin Carlsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag