Erik Hassle - Mariefred sessions

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Erik Hassle släpper ett 27 minuter långt album. "Känns mer som en början på något nytt än en återblick", skriver
Foto: Andreas L Eriksson

Erik Hassle får jobba med två stilsäkra kompositörer, Kent-duon med en stark popröst. 

Alla får ut något av Hassles nya minialbum. 

Även vi som lyssnar.

Hassle träffade Jocke Berg och Martin Sköld från Kent i höstas, ett samarbete inleddes. "Mariefred sessions" - ett kort album eller en lång EP beroende på hur man ser det, sex låtar på 27 minuter - är första smakprovet. 

 Det är bara att hoppas att det är början på en längre vänskap. För när Hassles röst möter Kents tonläge uppstår bitterljuv musik.


Kanske inte i "Arrows" som vill låta större än den är, men i andraspåret "Stains". En psalm för indieklubbar som Coldplays Chris Martin gärna skulle ha skrivit, där textrader om krossat glas och blodfläckar samt en extra refräng framåt slutet avslöjar Kents stämpel.


Det finns några andra exempel när ett typiskt Kentskt uttryck väldigt lyckat paras ihop med Hassles stämband. Hassle själv har sagt att plattan handlar om att säga farväl till småstaden, något som textmässigt märks tydligast i singelspåret "Are you leaving". "Mariefred sessions" känns ändå mer som en början på något nytt än en återblick.

 Fortsätt med det här nu, killar.

FAKTA

VEM: 22-åringe Hassle debuterade 2009 med "Hurtful". Nu har han skrivit och spelat in tillsammans med Jocke Berg och Martin Sköld från Kent.
VAD: Plattans låtar är inspelade i Mariefred i Skölds studio, därav namnet.
RELEASEDATUM: 23/3.
LADDA NER: "Stains", "Stay away", "Are you leaving".
LYSSNA ÄVEN PÅ: Kent "En plats i solen", Coldplay "Viva la vida".