Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elvis Costello - Fyra utmärkta låtar

Med sin nya ep rycker Elvis in för att stödja det utrotningshotade 1900-talsfenomenet skivaffären. Foto: Christer Järeslätt
Costello sista skiva?
Costello öppnar för tack och hej leverpastej till skivbranschen.

FAKTA

Elvis Costello:


"National ransack"
GENRE: Rock.
VEM: Declan Patrick MacManus, alias Elvis Costello, 56, har sedan debuten "My aim is true" 1977 gett ut ett 30-tal album. På senare år har han utforskat country och bluegrass under producenten T-Bone Burnetts överinseende.
VAD: En ep som bland annat ges ut på old school-vis, det vill säga som sjutums vinyl-ep. Fyra överblivna låtar från inspelningarna av "National ransom".
RELEASEDATUM: Ute nu.
Om du gillar Costellos nya, lyssna också på: Ronnie Fauss "Mulligan", Dawe Rawlings Machines "A friend of a friend" och Curtis Harveys "Boxes of stones".


Bruce Springsteen och Gaslight Anthem
är de senaste i raden av artister som ger ut exklusiva skivor till stöd för organisationen Record Store Day (i år infaller Record Store Day 16 april). Spingsteen gav ut en liveinspelning av "Wrecking ball" på vinyl som tidgare bara funnits som digitalt förpackad och Gaslight Anthem gav ut en cover på Stones "Tumbling dice" på vinyl.
Nu sällar sig Costello till skaran som brinner för de utrotningshotade skivaffärerna. Han ger ut ep:n "National ransack" i en exklusiv vinylutgåva (som bland annat kan köpas på hans hemsida) till stöd för den döende skivdandyn.
Costello säger på Record Store Days hemsida att han är stolt för att hans kanske sista skiva blev en vinyl-ep eftersom den allra första skiva han köpte för egna pengar var just en ep, nämligen "Twist & shout" med Beatles.
Det visar sig att han bjuder på fyra utmärkta låtar som alla platsat på "National ransom". Inte minst covern på Bobby Charles hit "Big boys cry". Han har dessutom kört låtarna live med bandet Sugercane.
Alla som följt Costello under hans långa karriär vet att han hela tiden gullat med skivköparna. Det här är heller inte första gången han ger ut en exklusiv ep i kölvattnet på ett album. Det inträffade till exempel när "Armed forces" gavs ut med ep:n "Live at Hollywood High" som bonus (innehållande en sagolik version av "Accident will happen").
Bara ett piller kan rädda musiken från döden, spår Costello.