Mary J Blige på Annexet i Stockholm. Foto: Magnus Liljegren / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGRENMary J Blige på Annexet i Stockholm. Foto: Magnus Liljegren / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGREN
Mary J Blige på Annexet i Stockholm. Foto: Magnus Liljegren / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGREN
Foto: Magnus Liljegren / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGRENFoto: Magnus Liljegren / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGREN
 Foto: Magnus Liljegren / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGREN

Dystert att se en artist som Blige vara så mätt

Publicerad

Det är lätt att älska Mary J Blige för allt hon gjort.

Svårare att älska henne för det hon gör i dag.

Amerikanskan gör snygg divaentré när hon sjunger "Love yourself" från stillastående medan hennes siluett avtecknas mot scenens draperi.

Sedan drar sig ambitionerna tillbaka, och chillar i kulisserna medan Mary J Blige gör en närmast perfekt imitation av en oengagerad ex-stjärna i nästan en timme.

Det är lite dystert att se en artist som var lika cool och hungrig som Beyoncé är i dag, om inte coolare, för 20 år sedan, så proppmätt.

Hon stressar sig igenom sin låtskatt. "Love no limit", "You bring me joy", "The one" och "Share my world" är så korta att man riskerar att missa dem om man råkar blinka. 45 minuter in i spelningen är bandpresentationen det i särklass längsta numret. Och det långtråkigaste.

Det känns som slöseri. Med talang, med materialet - och med förutsättningarna. Stockholmspubliken öser sin kärlek över sångerskan, och hon har stabil uppbackning av ett säkert band och tre körtjejer med sånt tryck i piporna att alla eventuella vindmaskiner blir överflödiga.

Ändå är känslan att Mary J Blige mest river av låtarna för att få dem avklarade. Som att hjärtat egentligen finns någon annanstans. Hon ser bara glad ut i de partier där hon får waila.

Till sist tänder showen ändå till. Mary J Bliges senaste helgjutna album ligger över tio år tillbaka i tiden, men det är den färska singeln "Thick of it" som får sångerskans eld att flamma upp. Låten är en kommentar till hennes bittra skilsmässa, och Mary J rappar och sjunger plötsligt med känslorna utanpå.

Samtidigt tänder avslutningen på den en timme och 15 minuter långa konserten hoppet om att Mary J kan vara något annat än en blasé nostalgiakt. Varken "No more drama" eller "Family affair" är nya bekantskaper, men de görs med en glöd och inlevelse som får dem att kännas igen.

Omöjliga att inte älska.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag