Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Det här blev betydligt bättre, Nikki Sixx

Nikki Sixx spelar på Sweden Rock med sitt band Sixx: AM
Foto: Peo Möller / KVP/EXPRESSEN
Nikki Sixx spelar på Sweden Rock med sitt band Sixx: AM
Foto: Peo Möller / KVP/EXPRESSEN

Nå Nikki Sixx, det här blev ju trots allt betydligt bättre än senast.

I och för sig inte så konstigt, då han i fjol med Mötley Crüe stod för en erbarmlig avskedsföreställning på Sweden Rock.

Och kanske är det just att basisten nu kan koncentrera sig på göra sidoprojektet till förstaprio som gör att Sixx verkar ha ett helt annat driv med Sixx: AM.


Musikaliskt spretar gruppen lika mycket som gitarristen DJ Ashbas smink- och klädval. Mycket hämtas från färska och inte helt oävna “Prayers for the damned Vol.1”.  I ena stunden sleazerockar de med bootsen kvar i Los Angeles, i andra plockar sångaren James Michael fram ett piano och bygger upp bombastiska ballader. Han är inte den mest enigmatiska av frontfigurer. Jag får inte heller ihop Ashbas ettriga fingerplock-figurer med låtar som skulle må bättre med en mer återhållsam gitarrist.


Men även om Six: AM fortfarande är en grupp som söker, så vill de i alla fall något nytt och inte bara trött luta sig tillbaka. Fler starkare låtar framöver (kanske på nästa platta som kommer redan till hösten) så kan det hända grejer på allvar.

Sixx


Sixx: AM
Sweden Rock Festival, Norje