Nikki Sixx spelar på Sweden Rock med sitt band Sixx: AM Foto: Peo Möller / KVP/EXPRESSENNikki Sixx spelar på Sweden Rock med sitt band Sixx: AM Foto: Peo Möller / KVP/EXPRESSEN
Nikki Sixx spelar på Sweden Rock med sitt band Sixx: AM Foto: Peo Möller / KVP/EXPRESSEN
Nikki Sixx spelar på Sweden Rock med sitt band Sixx: AM Foto: Peo Möller / KVP/EXPRESSENNikki Sixx spelar på Sweden Rock med sitt band Sixx: AM Foto: Peo Möller / KVP/EXPRESSEN
Nikki Sixx spelar på Sweden Rock med sitt band Sixx: AM Foto: Peo Möller / KVP/EXPRESSEN

Det här blev betydligt bättre, Nikki Sixx

Publicerad

Nå Nikki Sixx, det här blev ju trots allt betydligt bättre än senast.

I och för sig inte så konstigt, då han i fjol med Mötley Crüe stod för en erbarmlig avskedsföreställning på Sweden Rock.

Och kanske är det just att basisten nu kan koncentrera sig på göra sidoprojektet till förstaprio som gör att Sixx verkar ha ett helt annat driv med Sixx: AM.

 

Musikaliskt spretar gruppen lika mycket som gitarristen DJ Ashbas smink- och klädval. Mycket hämtas från färska och inte helt oävna “Prayers for the damned Vol.1”. I ena stunden sleazerockar de med bootsen kvar i Los Angeles, i andra plockar sångaren James Michael fram ett piano och bygger upp bombastiska ballader. Han är inte den mest enigmatiska av frontfigurer. Jag får inte heller ihop Ashbas ettriga fingerplock-figurer med låtar som skulle må bättre med en mer återhållsam gitarrist.

 

Men även om Six: AM fortfarande är en grupp som söker, så vill de i alla fall något nytt och inte bara trött luta sig tillbaka. Fler starkare låtar framöver (kanske på nästa platta som kommer redan till hösten) så kan det hända grejer på allvar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag