Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Coldplay och Avicii ett briljant samarbete"

Foto: Rolf Vennenbernd / Epa / Tt

Coldplay och Avicii har en singel ihop, och det hörs.

"A sky full of stars" är ett briljant stjärnsamarbete.

Det är något med Coldplays låtar som krymper avståndet mellan arenarock och dansgolvet tills det knappt existerar längre. Minns dessutom Röyksopps remix av "Clocks", Swedish House Mafias "Every teardrop is a waterfall", Fedde Le Grands "Paradise" och Thin White Dukes lysande "Talk". Eller, för att nämna en aktuell; Giorgio Moroder-remixen av kommande albumspåret "Midnight" som dök upp förra veckan.

Men det är "A sky full of stars" som har utsetts till officiell andrasingel från "Ghost stories".


Den första, "Magic", lyckades sådär med att bli en ny "Viva la vida". "A sky full of stars" har en betydligt större potential att ta Coldplay tillbaka till topplistorna.

Den börjar som tusen andra Coldplaylåtar, med ett ensamt piano som låter som om det kalibrerats av Elton Johns 70-talsteam. Sen lindas pianoackorden in i ett housefilter, samtidigt som Chris Martins röst kliver in i bild. Och på den vägen är det. Sakta förvandlas "A sky full of stars" från en stillsam pianoballad till ett stort housenummer.


Singeln är tveklöst det mest upplyftande som hittills hörts från "Ghost stories". Den är bred som en olympiastadion, med en melodi som sätter sig redan innan den hunnit tona ut. Förmodligen är den inte mindre direkt i ett akustiskt arrangemang men det är Avicii-produktionen, med sina tidstypiska EDM-crescendon, som ger låten puls.

Alla som satt sin dansfot på en housefestival vet att Coldplay funkat ypperligt vid sidan av David Guetta och Calvin Harris de senaste somrarna.

"A sky full of stars" är nästa dansanthem.


FOTNOT: Singeln släpps för nedladdning under natten mellan fredag och lördag. Albumet släpps 17/5.

SINGEL

COLDPLAY

"A sky full of stars"

Genre: House