Kort blev långt. Chuck Berrys konsert var kort men kändes olidligt lång.
Kort blev långt. Chuck Berrys konsert var kort men kändes olidligt lång.

Chuck Berry - Baltiska Hallen, Malmö

Publicerad
Uppdaterad
Konsert
Chuck Berry
Baltiska Hallen, Malmö.

Ni har hört talas

om turnerande rockstjärnors kravlistor. Chuck Berry har inför den här turnén i princip inga krav vad det gäller musik- eller ljudutrustning men kräver istället att mellan spelningarna få köra en splitterny, svart Mercedes 500SL med mörktonade rutor. Vilket säger en del om hans prioriteter på gamla dar.

Den åldrade legenden

får stående ovationer efter spelningen, men de kan inte handla om musiken vi har hört. De är nog snarare en hyllning till det han gjorde för rockmusiken för 50 år sedan. Den gärningen är värd en hel svärm getingar, men det är knappast det sorgliga spektakel vi har fått uppleva. Berry kompas av ett anskrämligt band av det slag man hittar en miljon av på USA:s sämre barer. Själv har han tappat all den knivskarpa sångtajming han en gång ägde, han minns inte längre sina texter, fingrarna är stela och de fula skamljud som kommer ur hans gitarrförstärkare är en förolämpning mot allt vad hans musik en gång stod för, och att han faktiskt är en av rockens största gitarrstilister. Han vet varken hur han ska börja eller avsluta sina låtklassiker.

Han vägrar komma

in för ett enda extranummer. Förmodligen för att han redan sitter i den där bilen. Han måste älska att köra bil, någon annan anledning kan inte finnas till att han genomför ännu en turné. Hans konsert var extremt kort, men kändes olidligt lång. Den vita sjökaptensmössan är rätt cool. Paljettskjortan är å andra sidan anskrämlig.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag