Britney Spears - Circus

Publicerad
Uppdaterad
Bästa låt: Unusual you.
Följetongen Britney Spears är en ständig cliffhanger - är det inte knark, sprit eller flasha-muttan-skandaler så är det psykbryt med hysterisk rakning av huvud och barnavårdstvister.
Cirkus", ska vara hennes storslagna comeback och planen är inte svår att genomskåda; i ett desperat försök att göra henne folklig igen är hon på omslaget oskyldigt blond med lockigt hår och sedvanligt retuschad till perfektion. Att Britney känner sig fången i sin egen existens gör hon väldigt klart genom att syrligt dissa medievärlden – i nästan varje låt. Det blir också lite personligare än vanligt; på dunkla och smått elektronika-inspirerade "Unusual you" och "Blur" anar man den verkliga personen bakom kändisen. Hitsen finns också här - kaxiga, sexiga och medryckande trängs "Circus" och "If U seek Amy" med "Mmm Papi" och "Kill the lights".
Men det coolare och intressantare soundet som fanns på "Toxic" saknas.

Britney är förkroppslingen av trailor trash. Hon personifierar klichén "pengar kan inte köpa stil" genom att stylta runt i fisknätsstrumpor, cowboyboots, urringat navelkort linne, nån bisarr fiskarhatt och knapra på fried chicken. Frågan är om hennes klibbiga sörja till liv medfört att man nu tar henne på lite större allvar? Hon är ju trots allt ett levande exempel på vår kändisfixerade samtid och visar stundtals upp mer personlighet och uppriktighet än hos andra kommersiella produktartister. Visst är det tuggummipop med stundtals kvävande förutsägbarhet – men lika ofta överraskar det. Och i avsaknad av överraskningar så svänger det.<\!p>

<B>Karin Winther

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag