Bob Dylan på Stockholm Waterfront Foto: LäsarbildBob Dylan på Stockholm Waterfront Foto: Läsarbild
Bob Dylan på Stockholm Waterfront Foto: Läsarbild
Bob Dylan på Stockholm Waterfront Foto: LäsarbildBob Dylan på Stockholm Waterfront Foto: Läsarbild
Bob Dylan på Stockholm Waterfront Foto: Läsarbild

Bob Dylan har svårt
att övertyga fullt ut

Publicerad

Ibland blixtrar det till.

Vid de tillfällena slår det verkligen gnistor om showen.

Men även under sin andra Stockholmskonsert har Bob Dylan svårt att övertyga fullt ut.

Bob Dylan slutade att uppfinna hjulet för länge sedan.

Den stafettpinnen har andra fått överta.

Men bara för att han inte är nyskapande har han inte slutat vara bra. Det är hans färska album "Triplicate" ett utmärkt exempel på.

Liksom den här premiärhelgen i Stockholm, där amerikanen återigen låter sin "Never ending tour" rulla igång.

Det finns tillfällen då Bob Dylan låter sensationellt bra.

"Scarlet town", "Pay in blood" och "Love sick" - låtar som samtliga får sägas vara från hans senaste period även om den sistnämnda har tjugo år på nacken - framför han med en ödesmättad pondus som är helt elektrisk.

Man önskar sig verkligen mer av den typen av melodiskt mörka och känslomässigt koncentrerade gastkramningar. Dylan framför dem på tå medan hans följsamma band trycker på precis rätt knappar på precis rätt ställen.

Men den här showen har tyvärr ingen sådan inriktning.

Den har egentligen ingen riktning alls. 75-åringen spelar låtar från sin karriär - fyra andra låtval jämfört med den första kvällen - utan att det går att urskilja någon särskild tanke. Urvalet verkar ske lite random.

Stilbytena kan knappast kallas vilda, inramningen är för tillbakalutad och den sittande publiken för bekväm, men de kan inte heller kallas för smidiga.

Några croonerlåtar här, lite barbandsboogie där. En dos blues, lite texmex, en gnutta rock’n’roll samt några croonerspår, hämtade från Dylans allra senaste Sinatraplattor.

Det är mysigt, och det svänger fint mellan varven. Huvudpersonen verkar trivas, både bakom pianot och framme vid mikrofonen.

Även denna kväll stryker han mellansnacket helt, och ännu en gång lämnar han stan som ett fascinerande men charmerande mysterium.

Man vet ungefär exakt vad man får, men man blir alltid förundrad.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag