Agnes på scen på Trädgårn i Göteborg. Foto: Robin Aron
Agnes på scen på Trädgårn i Göteborg. Foto: Robin Aron

Agnes slösar bort allt

Publicerad

GÖTEBORG. Hon kunde vara landets hetaste nattklubbsdrottning.

I stället slösar Agnes bort allting på After Ski i ett regnigt Göteborg.

Hon kunde vara den mest naturliga nattklubbsdrottningen, i sin strassklädda cat suit och ofarliga disko för 10-talet.

Men i kväll är det för tidigt. Publiken på Trädgårn är för nykter. Och Agnes agerar som en Idolartist på köpcentrumsturné, eller i bästa fall på After Ski i Åre.

Bara en sådan sak som att hon får publiken att sjunga "Ja må hon leva" till någon Eva känns väldigt... amatör-afton. Att spelningen inte ens klockar in på en timme gör också att det är tveksamt om man ens får ta 300 spänn för kalaset.

Till nattklubbsturnén har hon kittat sig med tre musiker, på trummor, keyboards och gitarr. Den 25-åriga västgötskan rör sig lika mjukt som hon sjunger.

 

Och i låtar som "One more time" och "Nu måste vi dra" glänser hon i kapp med stenarna på dräkten. Då är produktionen är mer än barnradiovänligt untz och sångerskan lägger in känsla som en extra växel. Hon matchar sånginsats med låttitel på "Amazing" och även längst bak i lokalen blir det så svettigt att jag måste klä av ett lager.

Med "Instant repeater" gör hon övermäktig disko av en låt som snart ingen minns en gång tillhörde ett rockband från den här stan.

 

Men i samma veva håller hon ett inställsamt "Så mycket bättre"-tal. Och jag känner hur det börjar luktar skumt i klubblokalen... Fine att Agnes vill spela lyckade låtar från programmet (ovan nämnda och Ken-låten). Men hon är ingen föredetting som måste ta alla chanser att uppträda. Och den löjligt tydliga kopplingen till TV4-showen känns inte värdig en artist som nyss var en världsstjärna.

När Agnes abrupt avslutar det knappt 40 minuter långa setet med megahitten "Release me" då vet jag vad den skumma lukten kommer från.

Det är den omisskännliga doften av en artist som om hon inte ser upp håller på att gräva sig en one hit wonder-grav.

Konserten - låt för låt

All I want is you

Lets get this party proffsigt mjukstarted.

 

On and on

Synthigt 80-talsdisco där stjärnan hamnar lite fel i verserna.

 

Nu måste vi dra

Hackiga synthar och låg sång gör Ken-covern kantigt cool.

 

Amazing

Med korta körer som påminner om Crystal Fighters At home gör Agnes vad hon kan för att få taket på Trädgården att lossna, men det sitter fast.

 

Got me good

 

Sångerskan briljerar i att sjunga ut höga toner i en övrigt anonym låt.

 

Instant repeater

Agnes favorit från Så mycket bättre överglänser allt i kväll.

 

Allt ljus på mig

Plikttrogen Bo Kasper-cover som inte finner sig.

 

Into the sun

House light som kunde gjort sig med en mer peppad publik.

 

One last time


Fint! Känsla och klubbeats i ett.

 

Release me

Känslan är att världshiten tar och får mer utrymme än den resten av den sammanlagda konserten.

(Ja må hon leva)

 

En sån karl

Efter inga minuter kommer Agnes in för extranummer och sin upphottade version av Lill Lindfors klassiker.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag