Agnes - Stronger

Publicerad
Uppdaterad
(Sony BMG)
R&B

Jag har inget emot Agnes

. Inte som person, sångerska eller idol. Men musiken låter hjärntvättad. Den skulle behöva avprogrammeras av FBI:s främsta psykteam under ett par månader. Trots att varje lillgammal text handlar om brustna hjärtan eller lyckliga relationer så är känslomätaren fastklistrad på noll. Stronger låter som elva osexiga raggförsök på en anonym radioproducent. Låtarna försöker inte ens. Utmanar noll. Klär sig bara i samma kostym som alla andra och hoppas passa in nånstans.

Det kommer den

säkert att göra. Det finns alltid gott om plats för skval. Men samtidigt visar Agnes inte något som inte gör henne utbytbar. Visst: hon kan sjunga. Visst, hon har kämpat inför miljonpublik på bästa sändningstid och har gott om fans. Men det är nyckfulla fans och att Agnes två album in i karriären fortfarande låter som en tonsäker men likgiltig cover-robot är en solklar skuffelse.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag