A Camp. Foto: Tommy Pedersen
A Camp. Foto: Tommy Pedersen

A Camp - "Colonia"

Publicerad
Uppdaterad
POP


Det har faktiskt
gått åtta år sedan sist, och när Nina Perssons soloprojekt är tillbaka är resultatet knappt jämförbart med debuten.
Jo, på en punkt. Det är lika bra.
Om Nina lät som om hon satt vid en lägereld någonstans i mellanvästern på förra skivan låter det som om hon ligger utsträckt på en divan på Upper East Side och blossar på ett cigarettmunstycke den här gången.

Kanske är det hennes fäbless för eleganta klänningar och korpsvarta fjädrar som gör det, eller det faktum att Nina Persson gått med i ett burleskt teatersällskap i New York. Eller att bandmedlemmen Nathan Larson har en rad soundtrack på meritlistan. ”Colonia” låter väldigt filmisk, som om producenten hette Woody.
Soundet är lätt utan att för den skull likna Cardigans söta cocktailpop, och det låter som om Ninas kumpaner - förutom Nathan även Niclas Frisk - spelar så nätt de kan på sina instrument. Samtidigt är stämningen för intensiv för att det ska kunna kallas för bakgrundsmusik.

Genom konstnärliga bakfylledimmor tar sig trion upp ur sängen, promenerar genom Chinatown, konstaterar att världen är kallhjärtad och fantiserar om Afrika.
Jag har haft den här skivan i nästan två månader nu och får hela tiden nya favoritspår, hittar ständigt nya lager och njuter av A Camps eleganta
förmåga att vara melodiska utan att kännas insmickrande.
Framför allt spelar jag den hela tiden.

Bästa spår: ”It’s not easy to be human”

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag