Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Magic Mike XXL"

KOMEDI.

USA. Av Gregory Jacobs. Med Channing Tatum, Joe Manganiello, Jada Pinkett Smith, Amber Heard, Andie MacDowell. Längd: 1.55. Från 7 år.

Magiske Mike knegar numera i hemfixarbranschen, men det är inte mycket drag kring rut och rot – annat var det när han slängde kläder och spände muskler som manlig strippa. Då klängde kvinnorna och dollarsedlarna regnade över hans breda bringa. Han var magisk.

Så när gamla gänget hör av sig på väg till någon sorts festival i en närliggande och varmblodig sydstat får han ett återfall i gamla synder. Det känns kanske inte helt bekvämt, men det var trots allt bättre förr – och roligare.

Steven Soderbergh överraskade med sin film om Magic Mike för tre år sedan. Nu har dåvarande regiassistenten tagit över och Matthew McConaughey saknas i rollistan. En försvagning, även om Soderbergh finns kvar under pseudonym som både fotograf och klippare. Resan mot den manliga stripteasens Mecka har hur som helst blivit tämligen trög. Nya bekantskaper görs, gamla får besök – bland annat på en spektakulär sexklubb.

Men kompisarna stiger aldrig på allvar ut ur Mikes stora skugga. Dessutom drar fokuseringen på hans och de andras erotiska utstrålning stundom mot bisarr buskis och den hämningslösa utlevelsen blir en frigjordhet på låtsas. För den sexuella misär som skymtar finns föga plats bortom de grovkorniga skämten.

Själv är Mike hela tiden en rejäl bit trygg manlighet för behövande kvinnor att luta sig mot, men filmen når den stabiliteten först vid resans mål. Då förvandlas allt till en välgjord Ladies night – showen är rapp och spektakulär, dansarna och danserna utmanande. Stämningen stiger inte bara för att kläderna faller.

Och klipparen Soderbergh hittar äntligen den drivande rytm som han dittills haft så förtvivlat svårt att finna.

SÅ BRA ÄR SKÅDESPELARNA

Channing Tatum

Gör biffiga och ömsinta hunken Mike till ett sexobjekt för alla smaker. Dansar bra, men som skådespelare har han ställts inför större utmaningar i andra sammanhang.


Joe Manganiello

Big Dick Richie, den tydligaste personligheten vid Mikes sida, är ett skarpskuret stycke traditionell maskulinitet. Självklar i varje välsorterad Ladys night.


Jada Pinkett Smith

Bra aktris orättvist i skuggan av sin make Will Smith. Här imponerar hon i en liten roll som entreprenör i sexklubbsbranschen – och ex till magiske Mike.


Andie MacDowell

Stjärnan från filmer som ”Sex, lögner och videoband” och ”Fyra bröllop och en begravning” reducerad till rik och äventyrlig före detta sydstatsfru.