Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Maggios ljuvliga kollektiva lyckokaos

Veronica Maggio är skicklig på att bygga sina konserter på energi och publikkontakt.Foto: Magnus Liljegren/Stella Pictures
Maggio har ingen ny skiva ute.Foto: Magnus Liljegren/Stella Pictures

Publiken vill inte att det ska ta slut.

Men Veronica Maggio spelar i en timme och tjugo minuter, och det är precis lagom.

Hon hinner bocka av det viktigaste, och lite till.

Veronica Maggio är skicklig på att bygga sina konserter på energi och publikkontakt.

Till en början är konserten dock lite trevande. Kanske är det premiärnerver som spökar, när sångerskan gjort entré några meter från spökhuset House of Nightmares. 

Inte för att introt kan kallas skräckslaget, men jämfört med Zara Larsson, som dansade in på samma scen ett dygn tidigare, är det svalt.

Efter några låtar blir det bekanta leendet mindre spänt medan flytet i framförandet träder in i handlingen. Delvis tack vare publiken, som verkligen - verkligen! - vill att den här fredagskvällen ska bli en upprymd allsångsfest.

Framför sitt väldigt rödklädda band, i kortklippt poplugg och en rockstjärnekreation som avger små Lady Gaga-vibbar, hittar Maggio energin och musiken sitt souliga indiegroove.

Det kollektiva lyckokaoset som uppstår när "Jag kommer" kommer (som vanligt näst sist) är ändå rätt ljuvligt att befinna sig i.Foto: Magnus Liljegren/Stella Pictures

KONSERT

Veronica Maggio

Gröna Lund, Stockholm

Publik: 17 000 (fullsatt).

Vem: 36-åring från Uppsala som skivdebuterade 2006 och fick en Grammis som "Årets nykomling" året därpå. Är en av de mest spelade svenska artisterna på Spotify. Femte albumet "Den första är alltid gratis" släpptes i fjol.

Vad: I fjol spelade hon på Stockholms Stadion, som första kvinnliga soloartist. Grönangiget är startskottet för Maggios skandinaviska sommarturné. Sångerskan spelar även i Norge och Danmark, fram till mitten av augusti.

Veronica Maggio surfar framåt på Gröna Lund

Hon blandar romantiska innerstadsballader med popnummer utan krusiduller. Hon lutar sig tillbaka i alltid lika coola "Bas gillar hörn" och surfar framåt på responsen i "Trädgården en fredag".

Maggio har ingen ny skiva ute. Turnén är en ganska rak fortsättning på fjolårets spelningar, fri från överraskningar. Arrangemangen känns igen.

Låtarna som verkligen knyter ihop partysäcken - "Sergels torg" och "Den första är alltid gratis" - har fyllt samma funktion med samma bravur tidigare.

Man kan se det som en brist om man vill. Maggios spelning hämtar dessutom andan någon gång för mycket. Den kunnat vara ännu mer koncentrerad, men samtidigt alstrar showen tillräckligt med elektricitet för att värma ett pophjärta i försommarkvällen.

Det kollektiva lyckokaoset som uppstår när "Jag kommer" kommer (som vanligt näst sist) är ändå rätt ljuvligt att befinna sig i.

SE BILDERNA: Veronica Maggios konsert på Gröna Lund 

LÅT FÖR LÅT

"Välkommen in"

"Jag lovar"

"Dom sa!"

"Hela huset"

"Satan i gatan"

"Bas gillar hörn"

"Sju sorger"

"Mitt hjärta blöder"

"Ingen kommer undan"

"Trädgården en fredag"

"I staden"

"I min bil"

"Hädanefter"

"Vi mot världen"

"Sergels torg"

"Den första är alltid gratis"

Extranummer:

"Pang pang"

"Jag kommer"

"Snälla bli min"