Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Macken” – förbluffande fräsch och rolig

Anders Eriksson och Jan Rippe som Roy och Roger. Foto: JAN ELLSINGER
Foto: JAN ELLSINGER
Foto: JAN ELLSINGER

För alla fans är detta en fest med Roy & Roger.

Och Anders Eriksson är suverän.

Det är jubileum – eller rättare sagt, det var jubileum för Galenskaparna & After Shave. Deras teater, Lorensbergsteatern i Göteborg, fyllde 100 och det var 30 år sedan ”Macken” blev tittarsuccé. 

Det var 2016 och jubileumsshowen pågår fortfarande i Göteborg, i Stockholm och i höst åter till Göteborg. 

”Macken” är ett fenomen, men jag är inte säker på att det självklart är underhållande för den som inte känner sig hemma  i tv-serien. Några sketcher känns lite långa, något sångnummer också.

Men i stort är denna scenversion av tv-seriens sex avsnitt förbluffande fräsch och rolig i sin blandning av rapp dialog, bra låttexter och en stor dos lekfull crazyhumor.

 

LÄS MER: Så gick det efter tv-serien "Macken" 

 

Redan som tv-serie var ”Macken” faktiskt en sorts musikal. I varje avsnitt fanns ett par sångnummer och de två största, Per Fritzells ”Man ska ha husvagn” och Knut Agnreds ”Jag vill ha en synth, farsan”, var ju hits på sin tid och får publikjubel bara figurerna gör entré.

 

MUSIKAL

Macken

Cirkus, Stockholm

PUBLIK: 1500

VAD: Scenversion av tv-serien "Macken", som 1986 var en tittarsuccé och stort genombrott för humorgruppen Galenskaparna & After Shave. 

VEM: Anders Eriksson, Jan Rippe, Claes Eriksson, Per Fritzell, Knut Agnred, Lars Belscher, Charlott Strandberg. 

SPELAS: Cirkus, Stockholm till 12 maj, i höst åter på Lorensbergsteatern, Göteborg.

Jag hade också mycket nöje av countrylåten, ”Truckdriving song”, som Per Fritzell gör med överdrivna gester, den smäktande ”Det är vattenpumpen, Gerd” och så ”Trumdåren”, där ingen vet var Knut Agnred med trumman tar vägen. I går slutade han i Michael Jacksons ”Bad”. 

 

Handlingen, då? Jo, en blå 240 står i vägen, en vit Opel är försvunnen och ett motorvägsbygge kan rasera macken. Inte mycket, men det är miljö och dialog, som är ”Macken”. 

Mitt i finns Roy & Roger, Anders Eriksson och Jan Rippe, som är samspelta och har stor närvaro. Rippe uppträder med gipsad fot, men fungerar ändå väl som vägg för Anders Eriksson, som med minspel, pauser och rytm i repliken visar upp en imponerande komisk tajmning. Han är mycket rolig.

Extranumret är förstås den gungande ”Gött å leva” med publiken i spontan allsång. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!