Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Zootropolis"

"Zootropolis".Foto: Disney

Med myllrande fantasivärldar, och djur som lever i människoliknande samhällen, så är Zootropolis hela Disneytanken så som jag hungrigt slukade den som barn.

Bio

"Zootropolis"

Animerat

USA.

Av Byron Howard, Rich Moore, Jared Bush.

Med svenska röster av Hilda Henze, Jakob Stadell, Felix Engström, Vanna Rosenberg.

Längd: 1:48.

Från: 7 år.

Judy Hopps är kaninflickan som inte vill stanna kvar på landet och odla morötter tillsammans med sina 275 syskon, istället drömmer hon om att bli den första kaninpolisen någonsin, och räds inte en flytt till storstaden Zootropolis.

Bara resan dit är värd biljetten. På ett snabbtåg forslas vi genom världar av is och öken, monumental arkitektur, och den där typiska fantasieggande detaljrikedomen som får morfar att utbrista rutig färg varje gång det vankas I jultomtens verkstad på julafton.

Zootropolis är en fantastisk familjefilm

För oss vuxna finns här en stimulerande lek med ovanligt fyndiga populärkulturella referenser, ja till och med lite naket, medan barnen får ett äventyr med oväntat mycket tyngd i. Den initialt lättsamma deckaren, får strax drag av mysterium, samtidigt som filmen fungerar som en längre fabel om rasism, rädslan för det okända och att våga.

Tack vare söta kaniner för de små, och byråkratiska sengångare för de stora, går det nästan inte att tänka sig en mer fantastisk familjefilm.