Zookeeper

Publicerad
Uppdaterad
FAMILJEKOMEDI
Land: USA.
Av: Frank Coraci.
Med: Kevin James, Rosario Dawson, Leslie Bibb.
Röster: bland andra Sylvester Stallone (lejonet Joe), Cher (lejoninnan Janet).
Längd: 102 min.
Griffin älskar sitt jobb som djurskötare och djuren älskar honom. Men den enda kärleken han verkligen vill ha ser ingen framtid med en zoo-kille.
Djuren bestämmer sig för att hjälpa till och lär honom allt om djurrikets förförelsekonster - att pinka in revir, exponera könet och frusta som en björn. När inget av det hjälper tar han sin vackra kollega till hjälp i ett försök att få sitt svårflirtade ex på kroken igen.

Det är kul med kända röster som Stallones, Chers och Noltes i djurkroppar och bitvis är djurens one liners riktigt roliga. Men vem riktar sig filmen till? Kevin James-fans? Barn som gillar djur? Det är en komedi men inte för hela familjen. Hela vägen till parning kanske roar en vuxen publik men då halva filmen bygger på jakten på den rätta tappar förmodligen de yngre besökarna intresset ganska snart.

Djurkaraktärerna är
roliga var och en för sig men Kevin James är så mycket en under dog att man knappt vågar hoppas på någonting för hans del.
Ken Jeong är perfekt som bisarr reptilskötare liksom Rosario Dawsons avväpnande örndito.
En given trea om det inte vore för Kevin James och en långdragen TFC-scen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag