Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Wallander: Hemligheten"

Sverige. Av Stephan Apelgren. Med Krister Henriksson, Johanna Sällström, Ola Rapace, Anders Ahlbom Rosendahl, Mats Bergman. Längd: 1.32
THRILLER

En sexmördad pojke

hittas, pedofiler jagas framför allt av far och dotter Wallander. Stefan Lindman, som kände pojkens pappa, stängs av. När den trolige mördaren hittas är han redan död, själv mördad. Den sista av de tretton Wallander-filmerna med Henriksson/Sällström/ Rapace är den tredje som går upp på bio. Den når med viss möda upp till nivån hos de två tidigare, Innan frosten och Mastermind, och den är redan från början väl dvd-anpassad med nära ansiktsbilder och relativt sparsamt blodflöde. Den tragiska historien berör. Hela satsningen har strävat efter en vardaglig ton. Nu är den över och kommer inte att lämna något större tomrum efter sig. Mest saknad blir nog Mats Bergmans trygge tekniker. Wallander själv dyker snart upp igen i Rolf Lassgårds gestalt.