Vem?

Publicerad
Uppdaterad
BARNFILM
Land: Sverige
Av: Jessica Laurén
Med: Gunnar Bohlin (röst), Jessica Laurén (röst)
Vem är söt? Vem är arg? Vem är död? Vänskap, släktskap, glädje och sorg, förväntan och besvikelser - nästan hela livet ryms i "Vem". Här har Stina Wirséns barnboksfigurer fått liv i en mycket välgjord filmproduktion. Den något luddiga dialogen är briljant och fylld av gny och knyst som passar de tufsiga figurerna perfekt.
Kulturjournalisten Gunnar Bolins röst guidar tryggt genom de åtta episoderna där huvudpersonerna visar sig vara både dumma, söta, arga, fula och glada, som folk är mest med andra ord.
Vem är publik? Föräldrar, oavsett generation, och barn under fem. Filmen är bitvis actionspäckad men passar nog de allra minsta existentialisterna bäst. Möjligtvis är "Vem" för lång i bioformat för de yngre filmtittarna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag