Titanic - nu mer påtaglig än någonsin.
Titanic - nu mer påtaglig än någonsin.

Titanic 3D

Publicerad

DRAMA.

USA.

Av: James Cameron.

Med: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane.

Längd: 3.14

 

Nu har det gått 15 år sedan filmen "Titanic" kom. Den dittills dyraste filmen och enligt vissa, förra århundradets kärlekshistoria. Lagom till 100-årsdagen av färjans undergång, släpps filmen i 3D och det anordnas bland annat en kryssning som följer färden fram till krocken med isberget. Är det inte lite morbidt att fira en katastrof?

I 3D känns kollapsen närmare när trånga korridorer fylls med vatten och paniken utbryter för att alla inte får plats på livbåtarna, som var för få. En sak är säker, Cameron har varit noga med att återge detaljerna autentiskt. Han är känd som en oresonlig perfektionist.

 

Men Titanics stora framgångar låg inte den historiska exaktheten, utan i den tårdrypande kärlekssagan. Och den rena romantiken mellan en fattig lösdrivare och en rik kvinna, smittar fortfarande. DiCaprio är i sitt valpiga esse och Winslets rebelliska blick gnistrar som rubiner. Bortser man från att Céline Dions smöriga ballad orsakar utslag, är man fast.

Men det är också något kalkylerat över Camerons metod, även när det kommer till kärleken.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag