Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Titanic 3D

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Titanic - nu mer påtaglig än någonsin.

DRAMA.

USA.

Av: James Cameron.

Med: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane.

Längd: 3.14


Nu har det gått 15 år sedan filmen "Titanic" kom. Den dittills dyraste filmen och enligt vissa, förra århundradets kärlekshistoria. Lagom till 100-årsdagen av färjans undergång, släpps filmen i 3D och det anordnas bland annat en kryssning som följer färden fram till krocken med isberget. Är det inte lite morbidt att fira en katastrof?

I 3D känns kollapsen närmare när trånga korridorer fylls med vatten och paniken utbryter för att alla inte får plats på livbåtarna, som var för få. En sak är säker, Cameron har varit noga med att återge detaljerna autentiskt. Han är känd som en oresonlig perfektionist.


Men Titanics stora framgångar låg inte den historiska exaktheten, utan i den tårdrypande kärlekssagan. Och den rena romantiken mellan en fattig lösdrivare och en rik kvinna, smittar fortfarande. DiCaprio är i sitt valpiga esse och Winslets rebelliska blick gnistrar som rubiner. Bortser man från att Céline Dions smöriga ballad orsakar utslag, är man fast.

Men det är också något kalkylerat över Camerons metod, även när det kommer till kärleken.