Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

This means war

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

ACTIONKOMEDI

This means war

USA 

Av: McG. 

Med: Reese Witherspoon, Tom Hardy, Chris Pine. 

Längd: 1.38.

CIA-agenterna FDR och Tuck är varandras motsatser och bästa vänner - den ene en flirtig rikemanscharmör, den andre en taggad mjukis som får tygla sin partner. Så börjar båda dejta Lauren, svag för konstnären Gustav Klimt och herrelösa hundar. Hon gillar uppvaktningen men vem ska hon välja?


Inledningsscenen är jönsig och upplägget har vi sett en miljon gånger förut. Agenterna är extremt omogna, parallell­intrigen tunn som silke, actionscenerna känns pliktskyldiga, och skådespelarkemin lyser med sin frånvaro.

Men jag skrattar högt åt paintballscenen och agenternas desperata försök att övervaka sin älskade är bitvis underhållande. Britten Tom Hardy som Tuck gör inte sin bästa rollprestation men är alltid sevärd, oavsett om han spelar John Le Carré-spion ("Tinker, tailor, soldier, spy") eller vidrig maffia­boss (miniserien "The take").


Betyget blir en tvåa med ett extra minus för det tillrättalagda, och enligt mig helt felaktiga, valet av snubbe på slutet...