Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"This is 40"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Kommer du ihåg Debbie och Pete från komedin "På smällen"? Då var de småbarnsföräldrar och Debbies syster hamnade i trubbel.

Det har gått fem år sedan dess och deras relation ser ut som den gör för många som nött på varandra under småbarnsår, karriärförsök och släkthantering.

Paul Rudd och Leslie Mann är perfekta i rollerna som paret på väg att kantra. De är upp- slukade av sig själva men försöker få relationen att flyta, att de passerat 30 för länge sedan blir allt mer uppenbart och saker som träning, rökstopp och cupcake-förbud blir allt mer centrala medan tvåsamheten fortsätter att leva en tynande tillvaro.

Igenkänningsfaktorn kan te sig skrämmande hög i den här komedin regisserad av Judd Apatow som det senaste decenniet varit inblandade i flera produktioner i samma anda. Här serveras däremot inte enbart komedi - historien är kryddad med inslag som både är desperata och lite sorgliga. Visst är många scener roliga men den röda tråden, om en relation som gått i stå, kan vara skrämmande nära filmen om ditt eget liv - åtminstone om du närmar dig 40 och har barn i bagaget.

Och där är Apatow träffsäker men det blir på bekostnad av en sammanhållen struktur - vi serveras underhållande sketcher men står svältfödda på ett kitt som förenar dem.

Rudd och Mann.

FAKTA

Komedi

This is 40

Land: USA.

Av: Judd Apatow.

Med: Leslie Mann, Paul Rudd, Jason Segel, Maude Apatow, Iris Apatow, Megan Fox, Annie Mumolo, Chris O'Dowd.

Längd: 2.14

Från: 7 år.