Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"The water divine"

Ingen kan spela sörjande familjefar med samma intensitet, sorg och stora varma hjärta som Russell Crowe.

Han gjorde det i "Gladiator" (2000) och nu gör han det som Joshua Connor, "the water diviner" – en australiensisk lantbrukare med förmågan att hitta vatten med slagruta.

BIO

"The water divine"

Drama

USA.

Av Russell Crowe.

Med Russell Crowe, Olga Kurylenko, Jay Courtney, Yilmaz Erdogan.

Längd: 1:52.

Från: 15 år.

Tre söner har han. Tre söner som alla rapporterats saknande i samband med slaget i Gallipoli under första världskriget. Tyngd av sorg tar hustrun sitt liv, och kvarlämnad ensam söker sig Connor till Turkiet för att hitta sina barns kroppar och begrava dem på kyrkogården där hemma.

Snyft.

Kunnat bli storgråt

Ja snyft som skulle kunna bli snorgråt om man vågade förlora sig i de stora känslorna. För det här är film av lite gammalmodig typ. Tänk ”Rädda menige Ryan”, ”Braveheart” eller ”Dansar med vargar”. Bedövande vackra bilder från vidsträckta landskap och myllrande marknader, bryts mot fruktansvärda krigsscener.

En perfekt stund

Och vore det inte för en kärlekshistoria med en värdshusinnehaverska (Kurylenko) som hade passat bättre i en gullig Lasse Hallström-rulle, så hade detta kunnat bli en perfekt stund av episkt allvar.