"The secret life of Walter Mitty"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Walter (Ben Stiller) på äventyr.
Foto: 20TH CENTURY FOX

Dramakomedi

USA.

Av Ben Stiller.

Med Ben Stiller, Kristen Wiig, Adam Scott, Sean Penn, Shirley MacLaine.

Längd: 1.55.

Från 11 år.

Walter Mitty är en ensam person. Hans lägenhet ligger i en anonym korridor i ett trist hus och umgänget tycks bestå av mamma, syster och en kollega. Han har suttit på sin post som bildansvarig på Life i 16 år och bokstavligt talat inte upplevt ett smack under sitt drygt 40-åriga liv. I fantasin däremot är Walters tillvaro fylld av action och romantik men dagdrömmarna har gjort att han missat en del väsentligt i det verkliga livet.

När vi möter honom ska magasinet läggas ned och man förbereder avskedsnumret. Bilden är som vanligt Walters ansvar men då händer det som aldrig hänt - fotografiet som ska fronta sista numret är försvunnet och Walter tvingas ut på riktiga äventyr för att hitta det.

Ben Stiller gör filmer som ibland är riktigt underhållande, ibland mindre lyckade. Här hamnar man i ett slags limbo mellan för många genrer som ska få plats. Tonen och scenografin i New York är träffsäker och José Gonzales soundtrack tar oss villigt med på strapatser bortom de trygga staterna. Men resan kantas av ganska fördomsfulla porträtt av öbor och stigfinnare och irriterande få karaktärer är kvinnor. Och det kompenseras inte av en hyfsat långhårig Sean Penn och en stilla flirt med andra tidsresenärer. En svajig trea är vad verkligheten har att erbjuda.