The next three days

Publicerad
Uppdaterad
THRILLER
USA. Av Paul Haggis. Med Russell Crowe, Elizabeth Banks, Liam Neeson.
Det är härligt att se Russell Crowe göra den roll han kan absolut bäst: Den där lite lönnige, medelålders killen som man inte riktigt vet var man har. Jo, jag gillar honom mer som vanlig tjomme med problem än trikåförsedd hjälte.
Här ger han ett plågat ansikte till en lärare som löper amok och likt Don Quijote tar uttrycket rättshaverist till en ny nivå.

Hans väderkvarn är en fullt verklig morddom som placerat hans fru (Elizabeth Banks) i fängelse. Med en stolles envishet hävdar han att hon är oskyldig.
Ett tag lutar filmen åt gripande drama, där den urspårade maken och faderns desperation växer i varje scen. Men precis när man tror att han ska lägga av med dumheterna och åka hem och ta hand om sin son, så byter historien skepnad och förvandlas till en thriller i bästa Harrrison Ford-på- 90-talet-snitt.

Kanske har regissören
och manusförfattaren Paul Haggis (”Crash”, ”Million dollar baby”) inte kunnat bestämma sig och låter man sig bara svepas med så blir upplösningen spännande.
Men riktigt trovärdigt kan man inte kalla det. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag