Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"The lucky one"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
"The lucky one".

ROMANTISKT DRAMA

Land: USA:

Av: Scott Hicks.

Med: Zac Efron, Taylor Schilling, Blythe Danner.

Längd: 1:37.

Från: 11 år.

Nicholas Sparks har skrivit många bästsäljande kärleksromaner som filmatiserats och min favorit är "The Notebook" medan till exempel "Message in a Bottle" och "The Last Song" var mindre lyckade.

"The Lucky One" handlar om den amerikanske soldaten Logan som under tjänstgöring i Irak hittar ett foto på en kvinna. Han anser utifrån omständigheterna att hon räddat hans liv och väljer vid hemkomsten att söka upp henne. När han så hittar Beth blir det svårt att säga som det är.

Logan (Zac Efron) är snäll, beläst, musikalisk, händig, en god kamrat. Han har inte en enda dålig sida och givetvis faller både Beth, hennes son och mormor pladask.


Tyvärr är det hela så förutsägbart att det nästan gör ont. Ingenting lämnas åt fantasin, ingenting får stå kvar outtalat och sker det inte via dialog så visas det med all önskvärd tydlighet genom vykortsvackra scener.

Är i vanliga fall ganska svag för genren och på hantverket som sådant finns inte mycket att anmärka men här är alla klichéer om en romantisk film uppfyllda till bredden. Och för att förenkla slutet ser man till att historiens enda protagonist får lämna arenan med hedern i behåll.

Karaktärerna är besvärande stereotypa och handlingen nästintill friktionsfri vilket gör att det blir bedövande tråkigt till slut.