Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

The Expendables 3

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Den våghalsiga truppen The Expenables är tillbaka på bioduken för tredje gången.
Foto: Stella

Action

USA/Frankrike.

Av: Patrick  Hughes.

Med: Sylvester Stallone, Jason Statham, Harrison Ford, Arnold  Schwarzenegger, Mel Gibson, Wesley Snipes, Dolph Lundgren, Kelsey  Grammer, Antonio Banderas, Jet Li.

Längd: 2.07.

Från: 15 år.

Efter att ha vridit ur de sista blodsdropparna ur Rambokaraktären och Rocky slagit sin sista uppercut gick en av Hollywoods hardest working men, Sly Stallone, vidare och skapade legosoldaten Barney Ross, ledare för den våghalsiga truppen The Expendables. En grupp veteraner utan rädsla för döden som kastade sig in i livsfarliga krigszoner om betalningen var den rätta och nu är det dags för det tredje uppdraget där Barney och kompani möter en speciell fiende...


Conrad Stonebanks var med och bildade Expendables en gång i tiden, men vände sina vänner ryggen och började urskillningslöst sälja vapen till de som betalade bäst och Barney dödade honom i en uppgörelse... trodde han!

Stonebanks överlevde och svor att hämnas och är nu tillbaka beväpnad till tänderna med en egen armé för att utplåna Expendables, men Barney har ett ess i rock- ärmen. Han har föryngrat sin trupp med medlemmar som är kvicka, hårtslående, orädda och experter på ny teknologi för att slå ut sin fiende, men räcker de till mot den cyniske Stonebanks?


Jag trodde aldrig att jag skulle sitta nöjd i biofåtöljen när jag bevittnade Stallones legosoldaters högljudda äventyr i främmande land!

De två första rullarna bestod av grabbig action utan dynamik och med banala manus som mest var en ursäkt för att få spränga och skjuta så mycket som möjligt under två timmar. Visst, det är fortfarande grabbigt, men MMA-fightern Ronda Rousey har bokstavligen slagit sig in bland männen och tar rejäl plats samtidigt som Kelsey Grammer höjer nivån dramaturgiskt med sin närvaro.


Det är storslagen action med högt tempo och man måste ge en eloge till filmklipparna och stuntmännen/kvinnorna som gjort trean till högoktanig biounderhållning med bland andra Kongos och Neil Young på ljudspåret. Tredje gången gillt skulle jag vilja sammanfatta det.

Så bra är SKÅDESPELARNA

Sylvester Stallone

Han närmar sig 70, men som Barney är han dynamon som får alla runt honom att agera och sätta fart på historien och han bjuder både på sedvanliga klyschor som ett par fina oneliners!


Antonio Banderas

Rollen som babblige Galgo i "Expendables 3" är en härlig revansch! Han är filmens gubben-i-lådan som står för det komiska inslaget mitt i allt pangande och han är välbehövlig bland alla muskler, vapen, och explosioner!


Mel Gibson

Jag var orolig för dagsformen på den före detta superstjärnan, men han verkar ha kommit ut i andra änden med förnyad kraft och vilja att agera. Man märker att han älskar att spela bad guy och han gör det balanserat med iskalla ögon och små kroppsrörelser. Kanske kan rollen som psykopaten Stonebanks vara en biljett in i Hollywoods finrum igen, han har redskapen för det!