Michelle Williams har fastnat i "girl next door"-träsket.
Michelle Williams har fastnat i "girl next door"-träsket.

Take this waltz

Publicerad

ROMANTISKT DRAMA

USA.

Av: Sarah Polley.

Med: Michelle Williams, Luke Kirby, Sarah Silverman och Seth Rogen.

Längd: 1.55.

Från: 15 år.

Michelle Williams verkar vara filmdukens nya "girl next door". Hon spelar flickvän på löpande band och det börjar kännas som ett enda långt förhållande med väldiga svängningar.

I "Blue Valentine" var hon drabbande. Marilyn Monroe gjorde hon bra, hon blev mänsklig. I Sara Polleys regi har hon tappat charmen. Hon är som en annan skådespelerska.

Willams spelar en vilsen "Amélie från Montmartre"-figur som driver runt på intet­sägande eskapader. Det ska vara lite vardagspoetiskt neurotiskt, men blir mest platt.

När hon träffar Daniel (Luke Kirby) som bor på andra sidan gatan börjar hennes lyckliga äktenskap knaka.

 

Det är flera saker som gör kärleksmötet sömnigt. Daniel, är en ganska overklig karaktär. Han kör riksha på stranden i Toronto och har alltid ett nollställt ansiktsuttryck. Han stalkar henne och men får hennes positiva respons ändå. Det är något som inte stämmer där och det finns inget galet som gör det övertygande heller.

Sarah Silverman gör där­emot några roliga scener som alkoholiserad väninna och närmare slutet händer det saker.

Ett långt förhållande-collage till Leonard Cohens "Take this Waltz" är både modigt, originellt och rörande. Där syns Polleys talang, som inte kommer fram lika bra i resten av filmen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag