Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stoker

Nicole Kidman i "Stoker".

FAKTA

SKRÄCKDRAMA

3 getingar

"Stoker"

Land: USA.

Av: Park Chan-Wook.

Med: Mia Wasikowska, Nicole Kidman, Matthew Goode, Dermot Mulroney, Jacki Weaver.

Längd: 1.39.

Från: 15 år.

India bor med sina välbärgade föräldrar i ett stort hus med närhet till skogar och åkermark. På sin 18-årsdag dör Indias pappa i en trafikolycka och kvar blir mor och dotter som knappt haft någon relation. Så dyker farbrodern, som varit på resande fot, upp på begravningen - en vacker yngling med ett både intagande och skrämmande sätt. India förhåller sig sval till den nye familjemedlemmen men bit för bit får han allt större inflytande över sin brorsdotter...

Förtexterna, med frysta ögonblick som först upplevs som möjligt teknikfel, namn som går upp i rök och skingras av tennisbollar, är både utsökta och en smula sökta. Och det är lite av den röda tråden i hela Park Chan-Wooks skräckdrama - man vet vartåt det barkar men man struntar i det och njuter i stället av kläderna, fotot, interiörerna, naturen.

Resultatet är inte så helgjutet som jag hoppats men sevärt - för framför övertydligheten och bristen på riktig nerv är det vackert och välspelat och ackompanjerat av ett superbt soundtrack. Och den som väntar sig småkryp över människokropp behöver inte gå besviken från salongen.

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!