Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Steve Jobs

Steve Jobs-filmen.

För den som inte är värsta Applenörden, så fascinerar "Steve Jobs" mest när huvudpersonen är ett praktarsle.

I Oscarsnominerade Michael Fassbenders lite beniga skepnad förses Jobs med ungefär samma sociala förmågor som "Brons" Saga Norén länskrim Malmö.

Minus plikttrogenheten. Plus tävlingsinstinkten.

BIO

Steve Jobs

Drama

USA.

Av Danny Boyle.

Med Michael Fassbender, Kate Winslet, Seth Rogen, Jeff Daniels.

Längd: 2:02.

Från: Barntillåten.

Med en kylig hunger, klättrar han karriärsstegen, ursäktad endast av sin genialitet och den dotter han så hårt förnekar faderskapet till.

Det börjar starkt i ett uppskruvat och rappt "Birdman"-tempo.

Jobs är rasande, hotar sin personal, och låter sig endast hjälpligt tyglas av assistenten Joanna Hoffman (Kate Winslet). Snabba beslut måste fattas. Dörrar öppnas och stängs. Två minuter kvar! Walk with me".

Steve Jobs hade kunnat göras mer aptitlig

Men att se samma sak upprepas två gånger till fungerar inte lika bra. Filmen är uppdelad i tre akter, där vi möter Jobs i samband med hans berömda lanseringar: Den misslyckade kuben NeXT 1988 och iMac-succén 1998 är de två andra. Det blir en smula tjatigt att se samma stressiga scenarion upprepas om igen, och den enda utvecklingen som äger rum utöver den tekniska, är att Jobs plötsligt blir snäll.

Det känns som onödigt socker på kyliga hårddiskar och operativsystem som säkert hade kunnat göras mer aptitliga på annat vis.