Spegel spegel

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Julia Roberts spelar den elaka drottningen.
Foto: Jan Thijs

Spegel, spegel på väggen där - säg mig vilken film som tråkigast i veckan är.

Historien är väl känd för alla: Drottningen lyckas lura till sig både kungarike och den stilige prinsen samtidigt som Snövit för- visas ut i skogen och räddas av ett gäng kortvuxna män.

Även om Tarsem Singh försökt hotta upp bröderna Grimms gamla saga - den elaka kvinnliga regenten blir till exempel rejält pilsk när hon får se den vackre prinsen, Snövit är definitivt inget mähä och de sju dvärgarna bitvis riktigt elaka - saknar den schwung och lyskraft och blir mest stel och onaturlig.


Dessutom ställs den kavata och handlingskraftiga Snövit ständigt i ett motsatsförhållande till det degenererade och inkompetenta hovet och den fjolliga överklassen. Inget grundläggande fel i det i och för sig, men här repetitivt och tröttande. Det finns med andra ord ingen anledning för föräldrar att släpa med barnen för att se en utvattnad version av en klassisk berättelse. Hyr i stället Disneys enastående, varma och roliga animerade långfilm från 1937. Bara en riktig Butter kan vilja något annat.

spegel spegel

FAMILJEÄVENTYR

SPEGEL, SPEGEL – ÄVENTYRET OM SNÖVIT
Land: USA.

Av: Tarsem Singh.

Med: Lily Collins, Julia Roberts, Armie Hammer. Svenska röster: Anna von Rosen, Elina Ræder, Jacob Stadell, Nick Atkinson, Kristian Ståhlgren, Sharon Dyall. Längd: 1.50.