Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Sinister"

Foto: Phil Caruso@2011 Game Change

SKRÄCK

Land: USA.

Av: Scott Derrickson.

Med: Ethan Hawke, Juliet Rylance, Clare Foley, Michael Hall D’Addario, Fred Dalton Thompson.

Längd: 1.49.

Ålder: 15 år.

Ellison (Ethan Hawke) är en författare som specialiserat sig verkligt blodiga mordfall. Han bosätter sig nära brottsplatser för att kunna gräva fram fakta och skriva så autentisk som möjligt. I det här fallet, i självaste huset där en familj blivit hängd. Men hans egen familj som flyttar med honom vet inte om det. Till en början.

Ruskigheterna börjar tidigt. På vinden hittar han en låda med super-8-filmer som lämnats kvar. Och innehållet driver honom sakta till vansinne.

Alltifrån filmtexter till skrämselscener är smakfullt gjorda. Den psykologiska spänningen är hög. Mycket på grund av familjeintrigen.


Det mesta är filmat i halvmörker, även på dagtid. Endast ljusstrimmor ifrån fönstren lyser upp rummen. Ethan Hawkes intensiva spel och att det är svårt att se, gör det riktigt obehagligt.

Morden är också i tillägg grymma, som titeln antyder.

Har man överseende med onödiga skräckfilmsmanér som hyschande översminkade spöken, är ”Sinister” en film som håller en klistrad.

Ronnit Hasson