Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Sing" bjuder på barnsäkrad underhållning

Det är ändå tråkigt för TV4 att djur inte kan sjunga på riktigt, för detta är utan tvekan det mest inspirerade jag sett i den döende talangjaktsgenren på länge.

En gorilla, mus, igelkott, gris och elefant möts i en tävling snarlik ”Idol”, och som vanligt när Minionskaparna är i farten är berättelsen den svaga länken, medan lekfullheten är på topp.

En hemmasnickrad hushållsmaskin som sköter morgonrutinerna för den stressade grismamman, en biltvätt bestående av en koalas och ett fårs egna kroppar, samt en show av lysande bläckfiskar, utgör animerade höjdpunkter. Men framförallt är det musiken framförd i en miljö av bedagad Broadway-elegans som imponerar. Krasst sett är urvalet finslipat för kassaklirr, men mest är det förstås ett genidrag att blanda Taylor Swift med Elton John och rariteter som ”Golden slumbers” av The Beatles.

Lika säker satsning som Pokemon Go

Låtarna framförs smart nog på engelska även i den svenskdubbade versionen. Så med prutthumor, biljakter, söta djur och sång, är detta en ungefär lika säker satsning på barnunderhållning som iPad, godis och Pokémon go.


LÄS MER: Så bra är "Bamse och häxans dotter"Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

SING

Animerat

USA. Av Christophe Lourdelet, Garth Jennings. Med svenska röster av Morgan Alling, Mimmi Sandén, Ulrik Munther, Hanna Hedlund, Leif Andrée. Längd: 1:48. Från: Barntillåten.