"Sing" bjuder på barnsäkrad underhållning

Publicerad

Det är ändå tråkigt för TV4 att djur inte kan sjunga på riktigt, för detta är utan tvekan det mest inspirerade jag sett i den döende talangjaktsgenren på länge.

En gorilla, mus, igelkott, gris och elefant möts i en tävling snarlik ”Idol”, och som vanligt när Minionskaparna är i farten är berättelsen den svaga länken, medan lekfullheten är på topp.

En hemmasnickrad hushållsmaskin som sköter morgonrutinerna för den stressade grismamman, en biltvätt bestående av en koalas och ett fårs egna kroppar, samt en show av lysande bläckfiskar, utgör animerade höjdpunkter. Men framförallt är det musiken framförd i en miljö av bedagad Broadway-elegans som imponerar. Krasst sett är urvalet finslipat för kassaklirr, men mest är det förstås ett genidrag att blanda Taylor Swift med Elton John och rariteter som ”Golden slumbers” av The Beatles.

Lika säker satsning som Pokemon Go

Låtarna framförs smart nog på engelska även i den svenskdubbade versionen. Så med prutthumor, biljakter, söta djur och sång, är detta en ungefär lika säker satsning på barnunderhållning som iPad, godis och Pokémon go.

 

LÄS MER: Så bra är "Bamse och häxans dotter"

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag