Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Sightseers"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

RYSARKOMEDI.
England. Av Ben Wheatley. Med Alice Lowe, Steve Oram, Eileen Davies. Längd: 1.28. Från: 15 år.

Tina är 34 men fortfarande fast i gnälliga mammas bräckliga järngrepp. Nu har hon i alla fall träffat alldaglige Chris och ska åka på husvagnssemester. En vecka med sex och udda sevärdheter väntar.

Först testar paret rullande rariteter på ett spårvägsmuseum i ett lantligt mellan-England, sedan innehåller färdplanen bland annat gruvliga grottor och ett pennmuseum.

Tinas dåliga samvete för mamma bleknar snart, men inte bara på grund av de romantiska och turistiska aktiviteterna.

För skäggige Chris visar sig vara mindre snäll än han först verkat. Tillfälliga bekantskaper längs färdvägen drabbas av blodiga olyckor och Tina förfäras förstås först.

Men inget ska stoppa hennes efterlängtade semester och snabbt finner hon sig tillrätta, inte utan entusiasm.

Jämförd med behagliga charterkomedier är det här grymt blodig underhållning. De båda huvudpersonerna har själva skrivit manus och projektet lär inte ha fått stöd från turistdepartementet – miljöerna är dystra, personerna charmlösa och den svarta humorn så morbid att den mest hela tiden hotar att kväva skratten. Seriemördarversionen av "Vi hade i alla fall tur med vädret" – typ.