Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Sicario"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
"Sicario".
Foto: Richard Foreman, Jr. Smpsp

Det är inte för att FBI-agenten Kate (Emily Blunt) är kvinna som hon sticker ut, det är för att hon bär på en vilja att göra "rätt" i en värld där begreppet helt tycks ha förlorat sin mening.

Efter ett lyckat tillslag rekryteras hon av en amerikansk specialstyrka, tillsatt för att besegra drogkartellerna på gränsen mellan USA och Mexiko. Kate är superkompetent, men samtidigt osäker på sin roll i uppdraget.

Hon utstrålar lika doser styrka och mod, som rädsla och skörhet. Det är genom hennes ångestfyllda ögon vi ser världen, våldet, döden. Hennes första resa i bilkonvoj får hjärtat att bulta. Musiken är dovt apokalyptisk med en tung bas som lägger sig över det vidsträckta landskapet av gul sand och myllrande kåkar. Känslan närmar sig science fiction, men övergår snart i sugande skräck, där lemlästade kroppar hängts upp från broar och byggnader.

Spännande action

Ständigt denna hämnd, denna maktbalans. På vägen tillbaka fastnar de i en bilkö, en scen med så hårt åtdragen spänning att man knappt vågar andas. Svetten lackar. Bilarna rör sig inte en tum, medan allt fler potentiella hot upptäcks.
"Sicario" lyckas med att både erbjuda spännande action, och ett tankeväckande djup. Ibland sprakar det till av krass humor, särskilt i Josh Brolins scener.

Men mest gräver vi i en komplicerad mix av känslor, briljant balanserad av både Emily Blunt och Benicio del Toro.

BIO

"Sicario"

Thriller

USA.

Av Denis Villeneuve.

Med Emily Blunt, Benicio del Toro, Josh Brolin, Victor Garber.

Längd: 2:01.

Från: 15 år.