Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sean Banan
- inuti Seanafrika

Sean Banan åker till Afrika för att spela in en musikvideo med Kikki Danielsson. Det är svenskljummet men brinner aldrig riktigt till, tycker Expressens recensent.

KOMEDI

Regi: Jesper Andersson.

Distributör: SF.

Åldersgräns: Från 7 år

Längd: 1.18.

Land: Sverige

Sverigepremiär: 15 feb

Hip hop-komikern Sean Banan är en ofarlig mix av Sacha Baron Cohens Ali G och Borat, som sjunger och dansar. Det är svenskljummet, bränner inte riktigt till, men han är små-mysig.

Chocknivån ligger ungefär i att hans håriga "roumpa" i djungeltanga, titt som tätt flänger framför kameran.

I långfilmdebuten åker han till Afrika för att spela in en musikvideo tillsammans med idolen Kikki Danielsson.

Under första halvan pågår det ett sömnigt sökande efter en afrikansk investerare som lovat hjälpa till med videobudgeten. Fotot känns påkostat och piggt med starka färger. Det ger en boost till komikerstatusen.  Sean Banan går runt med en bild av investeraren - en trämask, och frågar invånarna vem han är - på svenska. Det samlar inte många skrattpoäng, men en trumsession - en rip-off av "Sound of Noice", ger en ögonbrynshöjning

Det som dock får ögonlocken att rycka lite i dvalan är Kikkis kostymer. Hon ser korvstoppad ut med underkläder ovanpå kläderna som ger henne bullformer. Om det är smaklöst? Hon ska ha en eloge för sin självdistans eller är det desperation?

När Dr Alban dyker upp blir det som tur är helt andra toner. Han är väldigt arg och rösten dånar när han skriker. Det är faktiskt kul.  Och när han tvångsmässigt sjunger gamla hits på stranden utan publik, är han kung.

Det och att den folkkära ursvenska trion Danielsson, Brost och Alban hetsäter  falukorv med små svenska flaggor på i Afrika, är potent komik.

Så bra är skådespelarnaSean Banan
Han tillför god stämning och låter sina medspelare vara de riktiga stjärnorna. Det är mer deras film, men han lockar fram flin.


Kikki Danielsson
Kikki agerar inte direkt. Det är mest vem hon är som är grejen. Men när hon sjunger med Sean Banan så lyfter hon låten.


Johannes Brost
Han gör ett hafsverk med hjärta. Men det ser ut som att han har haft kul på inspelningen.


Dr Alban
Han är stjärnan. Det är småsömningt tills arga Alban kommer in, då blir det drag.