Michael Cera har huvudrollen i "Scott Pilgrim vs The World". Foto: Photo Credit: Kerry Hayes
Michael Cera har huvudrollen i "Scott Pilgrim vs The World".  Foto: Photo Credit: Kerry Hayes

Scott Pilgrim vs The World

Publicerad
Uppdaterad
ACTION FANTASY KOMEDI
USA.
Av Edgar Wright.
Med Michael Cera, Mary Elizabeth Winstead, Ellen Wong, Kieran Culkin, Chris Evans.
Indie-nörden Scott har kärleksproblem. Själv är han inte direkt världens kap, ändå får han napp. Först en japansk high-schoolflicka som är besatt av honom, sedan Ramona - ett original som byter hårfärg var tredje dag. Michael Ceras Scott är identisk med de roller han spelat tidigare, det är trist, men i övrigt är filmen så kreativ och anarkistisk att det får passera.
När Scotts indieband spelar, pumpas animerade blixtar och D:n ut genom instrumenten. Split-screens förstärker ironiska händelser och mitt i vardagsscener flyger Ramonas ex oväntat in från ovan i form av dataspelsfigurer som Scott måste klå. Spelet är piggt, det är befängt roligt och filmmediet används till max.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag