Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sammys äventyr 2

Sammy och nytillskottet.

Animerad barnfilm 3D

Belgien. Av Ben Stassen.

Svenska röster: Allan Svensson, Tommy Nilsson, Josephine Bornebusch, Fredde Granberg, Figge Norling, Sean Banan, Anders Timell, Anna Book.

Längd: 1.33.

Redan 2010 fick vi stifta bekantskap med sköldpaddan Sammy - från äggkläckning till vägen ut i det stora havet via strömmar, hajar och nya bekantskaper. En trevlig liten historia om en söt figur som varken levererade coola one liners eller delade ut kickar till höger och vänster. Sammy roade den yngsta publiken och bibehöll den lite äldres intresse. Välgjort, ofarligt och ganska lagom, ingen klassiker men underhållande.

 

Åren har gått sedan sist, Sammy har just blivit morfar och hänger med familjen och bästisen Ray på stranden. Men tillvaron som morfar blir allt annat än lugn när Sammy och Ray fångas och förs till ett gigantiskt akvarium långt från kända vatten. Här stöter de ihop med en sjöhäst med storhetsvansinne, inställsamma ålar, en dödsful fisk och en släkting till Nemo som gör sitt bästa för att underhålla.

 

Det är berättat i maklig takt, några inslag av läskigt finns med men annars är det samma Sammy-anda som i första filmen. 3D-effekten är möjligen bortkastad på den yngre skaran. Fyraåringen i sällskapet tröttnade på specialglasögonen efter 30 minuter och avrundade biobesöket med en tupplur sista kvarten.

Inte lika kul som första filmen nu när nyhetens behag lagt sig, och en smula för långdraget, men fortsatt bra filmstund för knattecineaster.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!