Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så bra är "The finest hours"

Skådespelarna gör så mycket det går av sina outvecklade roller. Foto: Claire Folger / DISNEY ENTERPRISES, INC. ALL RIGHTS RESERVED.

Sugen på ett gammalt hederligt matinéäventyr, där osjälviskt heroiska män backas av rosenkindade fästmör?

Ja, då kanske The finest hours kan vara något. Själv finner jag den väl nostalgisk. Lite som att den var gjord 1952, året då den också utspelar sig.

THE FINEST HOURS

Action

USA. Av Craig Gillespie. Med Chris Pine, Casey Affleck, Ben Foster, Eric Bana, Holliday Grainger. Längd: 1:57. Från: 15 år.

Det var då som oljetankern Pendleton slets mitt itu i stormen utanför Cape Cod, och en liten kustbevakningsbåt tog på sig uppgiften att komma till undsättning.

Men kustbevakaren Bernie Webber (Pine) är plikttrognare än de flesta. Så ut ska han, trots att flickvännen får våndas hemma.

 

Samtidigt långt där ute kämpar besättningen på oljetankern under ledning av maskinisten Ray Sybert (Pin). Vattnet forsar och metallen knakar obarmhärtigt genom det vindlande fartygsskelettet, medan människan är liten och skör.

 

Skådespelarna gör så mycket det går av sina outvecklade roller. Men spänningen dämpas av den övertydligt rara tonen, med en hjälte som bjuder flickan på mjölkbar. Det är inte dåligt, bara förutsägbart tråkigt.