Skådespelarna gör så mycket det går av sina outvecklade roller. Foto: Claire Folger / DISNEY ENTERPRISES, INC. ALL RIGHTS RESERVED.
Skådespelarna gör så mycket det går av sina outvecklade roller.  Foto: Claire Folger / DISNEY ENTERPRISES, INC. ALL RIGHTS RESERVED.

Så bra är "The finest hours"

Publicerad

Sugen på ett gammalt hederligt matinéäventyr, där osjälviskt heroiska män backas av rosenkindade fästmör?

Ja, då kanske The finest hours kan vara något. Själv finner jag den väl nostalgisk. Lite som att den var gjord 1952, året då den också utspelar sig.

Det var då som oljetankern Pendleton slets mitt itu i stormen utanför Cape Cod, och en liten kustbevakningsbåt tog på sig uppgiften att komma till undsättning.

Men kustbevakaren Bernie Webber (Pine) är plikttrognare än de flesta. Så ut ska han, trots att flickvännen får våndas hemma.

 

Samtidigt långt där ute kämpar besättningen på oljetankern under ledning av maskinisten Ray Sybert (Pin). Vattnet forsar och metallen knakar obarmhärtigt genom det vindlande fartygsskelettet, medan människan är liten och skör.

 

Skådespelarna gör så mycket det går av sina outvecklade roller. Men spänningen dämpas av den övertydligt rara tonen, med en hjälte som bjuder flickan på mjölkbar. Det är inte dåligt, bara förutsägbart tråkigt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag