Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så bra är "The Dressmaker"

Kay Pollak, se hit! Australiensarna har kokat ihop en ”Så som i himmelen” fast med hemmafixad haute couture som förlösande faktor och Kate Winslet istället för Frida Hallgren som byfrälsande mobboffer.

Samt med en ganska oväntad brutalbisarr vändning, som inte alls känns som att välja glädje. Men kanske just därför, Kay Pollak, se hit!

BIO

Dramakomedi

THE DRESSMAKER

Australien. Av Jocelyn Moorhouse. Med Kate Winslet, Liam Hemsworth, Judy Davis, Hugo Weaving. Längd: 1:58. Från: 15 år.

Myrtle ”Tilly” Dunnage (Winslet) heter den glamourösa sömmerskan som återvänder likt en westerndoftande hämnerska till den lilla håla som en gång födde och kastade ut henne. Kvar finns en skröpligt aggressiv mor (Davis) och suddiga minnen. Dödade sömmerskan verkligen ett barn? Kanske. Tilly vill rekonstruera historien, och blir under tiden oväntat populär med sin förmåga att förvandla byns gråa sura möss till divor à la Gloria Swanson. De Anita Ekberg-vampiga kreationerna är magi mot den karga naturen. Och mitt i allt finns även en flämtande kärlekshistoria med traktens snygging Teddy (Hemsworth).

 

I slutänden blir det lite väl många trådar och udda lappar som ska tråcklas samman i berättelsen, men kläderna och skådespelarna så oemotståndliga att det är snudd på att jag börjar dela den lokala polisens (Weaving) fetisch för fjäderboa och glitter.